Verkkouutiset

Saksan sharia-poliiseja ei saada kuriin – nimi muuttui ja toiminta jatkuu

Laajaa huomiota herättänyt saksalainen Sharia-poliisiryhmä jatkaa edelleen toimintaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälisestikin kohua herättänyt pääosin Wuppertalissa Saksassa toiminut ”Sharia-poliiseiksi” itseään kutsunut ryhmä on muuttanut nimensä ”Pro-Halaliksi”, The Local kertoo.

Ääri-islamilaiseen salafismiin kääntyneen saksalaisen Sven Laun johtama ryhmä on partioinut iltaisin Wuppertalin lisäksi myös Düsseldorfin kaduilla.

Oransseihin Shariah Police-teksteillä varustettuihin huomioliiveihin pukeutuneet ”poliisit” pyrkivät valvomaan, että ihmiset noudattavat salafistien tiukkoja moraalisääntöjä.

Miehet ovat muun muassa kieltäneet yökerhoihin menijöitä juomasta alkoholijuomia ja pyrkineet estämään peliluoliin matkalla olleita pelaamasta pelejä rahasta. Sharia-poliisit olivat myös kieltäneet ravintoloita tarjoilemasta alkoholia tai soittamasta musiikkia.

Saksalaispoliitikot reagoivat viime viikolla jyrkästi uutisiin ryhmästä.

”Emme tule sallimaan rinnakkaista oikeusjärjestelmää”, Saksan oikeusministeri Heiko Maas kommentoi.

Myös sisäministeri Thomas de Maiziere oli samoilla linjoilla.

Toiminta jatkuu

The Localin mukaan nyt Pro Halalina tunnettu salafistiryhmä tulee jatkamaan toimintaansa. Huomioliivit jäävät kuitenkin kotiin. Paikallisten viranomaisten mukaan univormujen pitäminen oli laitonta.

”Aiomme edelleen palata kaduille valvomaan nuorisoa. Matkaan seuraajieni kanssa kaupungista kaupunkiin”, Sven Lau totesi.

Nordhein-Westfalenin osavaltion sisäministerin Rolf Jägerin mukaan paikallishallinto ottaa salafistiryhmän vakavasti.

”Joidenkin mukaan nämä Sharia-poliisi-liiveihin pukeutuvat henkilöt ovat pikkujuttu tai jonkinlainen pila. Tässä on kuitenkin kyse oikeusjärjestyksen vastustamisesta eikä pelkästä salafistien julkisuustempusta”, Jäger kommentoi.

1 800 Saksan noin 6 600 salafistista asuu Nordhein-Westfalenissa. Heidän määränsä on kolminkertaistunut vuodesta 2011. Saksan tiedustelupalvelun mukaan osavaltiosta on lähtenyt noin 130 salafistia Syyrian taisteluihin.

Saksan valtapuolue CDU:n kansanedustaja Theo Kruse syytti perjantaina Nordhein-Westfalenia ”pyhien sotureiden tuonnin ja viennin kansalliseksi kärkialueeksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)