Verkkouutiset

”Ehkä Putinille pitäisi antaa Kaarle Suuri –palkinto”

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble vitsaili Kaarle Suuri –palkinnon antamisesta Venäjän presidentti Vladimir Putinille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Wolfgang Schäublen mukaan euromaat ovat ottaneet muutaman askeleen ulos eurokriisistä, mutta sen loppua ei ole vielä saavutettu.

Hän totesi maanantaina Berliinissä, että euromaiden talouskasvu on ollut parina viime vuonna heikkoa, velkaantuminen on kasvanut, eikä kaikki turbulenssi ole ohi.

Puheessaan Schäuble vitsaili, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa viime aikaisine toimineen kiihdyttää Euroopan integraatiota. Schäuble tunnetaan tiukemman talousintegraation kannattajana.

– Kenties Vladimir Putin auttaa meitä nopeuttamaan Euroopan yhdistymistä. Ehkä hänelle pitäisi antaa parin vuoden päästä Kaarle Suuri –palkinto, hän ironisoi.

Palkinto (Internationaler Karlspreis der Stadt Aachen) annetaan vuosittain henkilölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Euroopan yhdentymistä. Schäuble itse sai palkinnon vuonna 2012. Tänä vuonna se myönnettiin EU:n presidentti Herman Van Rompuyille. Viime vuonna palkinnon sai Liettuan presidentti Dalia Grybauskaitė. Palkinto on jaettu vuodesta 1950 lähtien.

Lähteet: EU-Info Deutschland, RAI

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)