Verkkouutiset

Muslimivaltio julkisti tyttöjen neuvoston tapaamisen – yhtään naista ei paikalla

Tyttöjen neuvoston julkistustilaisuudesta julkaistussa kuvassa esiintyy pelkkiä miehiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saudi-Arabia on pitänyt ensimmäisen ”tyttöjen neuvoston” tapaamisen historiansa aikana. Uuden neuvoston julkaisutilaisuudessa ja ensimmäisessä tapaamisessa ei julkaistujen kuvien perusteella ole kuitenkaan ainoatakaan naista. Kuvissa esiintyy vain 13 miespuolista henkilöä.

BBC kertoo, että tapaamiseen osallistuneet naiset ovat luultavasti toisessa huoneessa ja kommunikoivat videon välityksellä.

Äärikonservatiivinen muslimivaltio vahtii tarkoin, että miehet ja naiset, jotka eivät ole sukua keskenään, pysyvät erossa toisistaan.

Miesvaltaista valokuvaa on jaettu runsaasti sosiaalisessa mediassa. Neuvoston julkistamista johti saudiprinssi Faisal bin Mishal, joka kertoo olevansa ylpeä tapaamisesta.

”Katsokaamme Qassimin alueen naisia miesten siskoina. Me tunnemme velvollisuutta avata enemmän mahdollisuuksia, jotka palvelevat naisten ja tyttöjen työntekoa”, prinssi sanoi.

Hänen vaimonsa prinsessa Abir bint Salman, joka johtaa neuvostoa, ei esiintynyt kuvissa.

Saudi-Arabia juhli helmikuussa ensimmäisen kerran naistenpäivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)