Verkkouutiset

Nicolas Sarkozy pyrkii ehdolle Ranskan presidentinvaaleihin

Ranskan entinen presidentti kokee olevansa tarpeeksi vahva toimimaan johtajana vaikeana historianaikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy on ilmoittautunut asettuvansa ehdolle maltillisen oikeiston esivaaliin ja näin tähtäävänsä ehdolle Ranskan vuoden 2017 presidentinvaaleihin. Sarkozy ilmoitti päätöksestään Facebook-tilillään.

− Olen päättänyt hakea ehdokkaaksi vuoden 2017 presidentinvaaleihin. Tunnen, että minulla on voimaa toimia johtajana tänä piinaavana historianaikana, hän kirjoittaa.

Sarkozy on keskusta-oikeistolaisen Tasavaltaiset-oppositiopuolueen johtaja. Hän toimi Ranskan presidenttinä vuodesta 2007 vuoteen 2012. Hän hävisi vuoden 2012 vaaleissa Ranskan nykyiselle presidentille Francois Hollandelle.

Sarkozy oli presidenttikaudellaan skandaalien keskiössä useampaan otteeseen, ja hän on presidenttiytensä jälkeen pitänyt matalaa profiilia.

Viimeisimpien gallupien mukaan Sarkozyn suosio on ollut Ranskassa jälleen nousussa. Sarkozyn odotetaan keskittyvän kampanjassaan erityisesti maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)