Verkkouutiset

“Amerikan sosialistin” väitetään lyöneen Obaman rahankeruuennätyksen

Bernie Sanders yrittää yllättää Hillary Clintonin Iowassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demokraattiseksi sosialistiksi itseään kutsuva, demokraattien presidenttiehdokkuudesta kamppaileva, Bernie Sanders on oman kampanjatoimistonsa mukaan kerännyt pienlahjoittajia enemmän kuin Barack Obama, joka piti aiempaa ennätystä hallussaan.

Bernie Sanders on kerännyt viime vuoden loppuun mennessä rahaa vaalikampanjaansa yhteensä 73 miljoonaa dollaria. Viime vuonna netin kautta kerättyjä ns. pienlahjoituksia antoi 2,5 miljoonaa amerikkalaista. Aiempi ennätys oli Obamalla vuodelta 2011, jolloin pienlahjoituksia antoi 2,2 miljoonaa amerikkalaista.

Kesimääräinen lahjoitus on Sandersin kampanjassa tällä hetkellä arvoltaan 27 dollaria.

Sanders on kuitenkin jäljessä demokraattien sisäisessä kilvassa Hillary Clintonia. Huffington Postin mukaan Clinton keräsi viime vuonna 112 miljoonaa dollaria. Viimeisen kolmen kuukauden aikana Clintonin ja Sandersin ero oli kuitenkin pienempi. Clinton sai rahaa 37 miljoonaa Sandersin 33 miljoonaa dollaria vastaan. Kampanjatoimistosta saatujen tietojen mukaan Sandersilla on kassavaroja nyt 28 miljoonan ja Clintonilla 38 miljoonan dollarin edestä.

Arvioiden mukaan Sandersilla on uskottavat taloudelliset resurssit haastaa Clinton, mutta voitto Clintonista olisi aikamoinen ihme. Sanders pyrkii iskemään kovaa ensimmäisissä esivaaleissa Iowassa helmikuun ensimmäinen päivä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)