Verkkouutiset

Saksa uhkaa taakanjakoa vastustavia EU-maita taloussanktioilla

Saksan sisäministeri Thomas de Maizièren mielestä pitäisi ottaa käyttöön "painostuskeinoja".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suurin paine Euroopan pakolaiskriisissä kohdistuu Saksaan. Tämän vuoden loppuun mennessä maahan odotetaan miljoonaa turvapaikanhakijaa.

Maanantaina Euroopan unionin sisäministerit kokoontuivat Brysselissä keskustellakseen taakanjaosta. Toistaiseksi keskusteltiin vasta 120 000 turvapaikanhakijan taakanjaosta, mutta komission suunnitelmissa on pysyvä taakanjako.

Muun muassa Puola, Tsekki ja Baltian maat vastustivat taakanjakoa. Saksan sisäministeri Thomas de Maizière kutsui ZDF-televisiokanavan aamuohjelmassa näiden maiden suhtautumista ”epäsolidaariseksi”.

– Meidän pitää puhua painostuskeinoista. Nämä ovat maita, jotka saavat paljon rakenneapua Euroopan unionilta, de Maizière sanoi.

Hän totesi, että komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on ehdottanut rakennerahojen leikkaamista näiltä mailta.

– Pitää keskustella, että nämä maat saisivat vähemmän rahaa rakennerahastoista, de Maizière totesi.

Hän muistutti, että taakanjakoa vastustavat maat ovat sellaisia, jotka eivät ole turvapaikanhakijoiden kauttakulkumaita, joten ne säästyvät suurilta osin Euroopan pakolaiskriisiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)