Näin Saksa aikoo työllistää maahanmuuttajat: Yritykset maksavat vain 1 euron tuntipalkkaa

Saksan hallitus aikoo maksaa suurimman osan maahanmuuttajien palkoista, jos yritykset työllistävät heidät.

  • LKS 20160115 JDM009; Asylum seekers wrapped in blankets wait outside the site of the State Office of Health and Social Affairs in Berlin (LAGeSo) registration centre in Berlin on December 10, 2015. The head of Berlin's main asylum seeker registration centre has been forced to resign over the chaos plaguing the office, which is struggling to process a record number of newcomers. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

    Turvapaikanhakijoita jonottamassa sosiaalitoimistoon Berliinissä Saksassa.

    ()

Saksa aikoo rahoittaa maahanmuuttajien työllistymistä 450 miljoonalla eurolla tavoitteenaan luoda heille 100 000 uutta työpaikkaa.

Saksan suunnitelmana on, että yrityksiä pyydetään maksamaan maahanmuuttajille palkkaa 1 euro tunnilta, kertoo Breitbart viitaten Weltin uutiseen. Tarkoituksena on, että valtio maksaa palkkasummasta loput. Minimituntipalkka tulisi todennäköisesti olemaan noin 8,5 euroa.

Rheinische Post kertoo, että vaikka saksalaiset ekonomistit ovat kannattaneet maahanmuuttajien integroimista työmarkkinoille, Saksan taloustutkimuksen instituutin johtaja Marcel Fratzscherin mukaan julkisrahoitteinen työllistäminen ei näytä olevan oikea tapa työllistää maahanmuuttajia.

Fratzscherin mukaan hallituksen rahoittamat työpaikat ovat vain lyhyen tähtäimen ratkaisu. Hänen mukaansa rahat tulisi mieluummin käyttää maahanmuuttajien kouluttamiseen.

Saksan työ- ja sosiaaliasioista vastaava ministeri Andrea Nahles on pyytänyt valtiovarainministeri Wolfgang Schäublelta 450 miljoonaa euroa lisävaroja vuodessa pakolaiskriisin rahoittamiseen ja pakolaisten työllistämiseen. Nahles on sanonut, että rahoja ei saa ottaa pitkäaikaistyöttömille jyvitetyistä varoista, koska tämä "ruokkisi pelon liekkejä" ja loisi entistä enemmän jännitteitä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.