Verkkouutiset

Vahvistus Georgiasta: Putin ehdotti Ukrainan paloittelua

Mikheil Saakašvili sanoo puolalaislehdille, että Venäjä halusi vuosia sitten jakaa Ukrainan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Georgian entinen presidentti Mikheil Saakašvili vahvistaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti useita vuosia sitten Ukrainan jakamista. Puolan johtajien lisäksi Putin puhui asiasta muidenkin valtioiden päämiesten kanssa, Saakašvili sanoo.

– Putin sanoi, että Ukraina ei ole maa, vaan alue. Seuraavassa tapaamisessa hän sanoi, että Krim on venäläistä maata. Lisäksi hän kertoi olevansa hyvin tyytymätön Moldovan tilanteeseen ja että asialle pitää tehdä jotain. Hän sanoi minulle myös, että Nato ei pysty puolustamaan Baltian maita, Saakašvili sanoi puolalaisella TVN24-kanavalla. Haastattelua siteeraa Puolan radio.

Puolan entinen ulkoministeri Radek Sikorski sanoi viime viikonloppuna Politico-lehdessä, että Putin ehdotti hänelle Ukrainan jakamista.

– Putin halusi, että me osallistuisimme Ukrainan jakamiseen. Hän halusi, että lähettäisimme sinne joukkoja, Sikorski sanoi.

Myöhemmin Sikorski perui puheitaan ja sanoi muistinsa pettäneen.

Saakašvili kuitenkin toteaa, että Puolan entinen pääministeri Donald Tusk kertoi hänelle samasta keskusteluista.

– Tusk kertoi, että hän luuli Putinin pilailevan, Saakašvili sanoo.

Venäjän ja Georgian välit olivat kireät Saakašvilin presidenttikaudella. Hän tavoitteli maalleen Naton jäsenyyttä. Venäjä valtasi osan Georgian alueesta elokuussa 2008.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)