Verkkouutiset

Öljyn alhainen hinta ampui aukon Venäjän budjettiin

Alhainen raakaöljyn hinta on ampunut ammottavan aukon Venäjän budjettiin, kertoo uutiskanava CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän duuma hyväksyi viime viikolla vuosien 2015-17 budjettiluonnokset. Niissä raakaöljyn hinnaksi oletettiin 104 dollaria barrelilta tänä vuonna ja sata dollaria vuosina 2015-2017.

Budjettiluonnoksia laadittaessa öljyn hinta olikin korkeammalla, kesäkuussa 115 dollaria barrelilta. Nyt se kuitenkin on noin 80 dollaria barrelilta. Yksi maailman suurimmista liikepankeista Goldman Sachs arvioi, että hinta voi pudota lähikuukausina jopa 70 dollariin barrelilta.

Jo öljyn nykyhinnalla Venäjän tuloihin on ammuttu mojova reikä. Venäjän valtio saa vuosittaisista hieman yli 190 miljardin dollarin tuloistaan yli puolet öljystä ja kaasusta.

Myös länsimaiden asettamat pakotteet ovat hidastaneet maan talouskasvua. Maailmanpankki laskikin hiljattain Venäjän bruttokansantuote-ennusteen tänä vuonna 0,5 prosenttiin ja ensi vuonna vain 0,3 prosenttiin.

Ukrainan kriisin aikana Venäjältä on virrannut ulos pääomaa 85 miljardia dollaria ja ruplan kurssi putosi tällä viikolla suhteessa euroon ja dollariin toistaiseksi alimmalle tasolleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)