Verkkouutiset

Ruotsin pääministeri houkutteli puolueita vielä yhteistyöhön

Ruotsin pääministeri julkistaa uudet vaalit joulukuun lopussa. Entinen valtiovarainministeri pitää päätöstä vastuuttomana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven houkutteli lauantaisessa joulupuheessaan puolueita yhteistyöhön yli puoluerajojen. Demarijohtaja julkisti samalla ”ruotsalaisen lupauksen”.

Ruotsalainen lupaus on Löfvenin mukaan tae siitä, että ”autamme toisiamme tiedollisuuden, turvallisuuden ja tasa-arvoisuuden suhteen.”

Löfven on aikaisemmin luvannut, ettei tule hyväksymään porvarillista budjettia. Dagens Nyheterin mukaan hänen täytyy kuitenkin sopeuttaa nyt toimintansa sen mukaiseksi ainakin siihen asti, että ylimääräiset vaalit on pidetty maaliskuun 22. päivänä. Vaaleihin ajauduttiin, kun ruotsidemokraatit äänesti porvaripuolueiden budjettia ja Löfvenin hallitus kaatui.

Eilen perjantaina Ruotsin eduskunta sai viimeiset yksityiskohdat budjettipäätöksistä. Niiden mukaan tuloverokorotuksia ei olisi ensi vuonna luvassa ollenkaan. Samanaikaisesti eläkevarotukseen ei ole luvassa vähennyksiä. Yksinhuoltajaperheiden osuuksia ei myöskään koroteta.

Löfven sanoi puheessaan, että eduskuntapäätöksen myötä hän aikoo julistaa uudet vaalit 30. joulukuuta. Näin ollen hän torjuu spekulaatiot siitä, että uudet vaalit olisi ehkä sittenkin voitu välttää. Maltillisen Kokoomuksen entinen valtiovarainministeri Anders Borg pitää Löfvenin päätöstä vaaleista vastuuttomina.

– Uudet vaalit olisi voitu välttää, mikäli punavihreä hallitus olisi pakittanut joistakin päätöksistään, kuten esimerkiksi korkeista työnantajamaksuista nuorilla, Borg sanoi haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)