Ruotsiin saapuneiden pakolaisten määrässä raju lisäys

Ruotsiin on pelkästään muutaman viime viikon aikana tullut 1 800 turvapaikanhakijaa. Koko vuoden luku saattaa nousta 60 000:een, jopa ylikin.

  • Maahanmuuttokeskustelu koventunut kaikissa leireissä // LKS 20080419 LKS 20071024 : Kaksi somalinaista pitkissä hameissaan Kiasman edessä Helsingissä 12. tammikuuta 2007.

    ()

Mainittu 1 800 turvapaikanhakijaa muutamassa viikossa on ennätyksellisen korkea luku. Ruotsin television (SVT) uutisten mukaan se merkitsee maahanmuuttoviraston (Migrationsverket) työntekijöille kuusipäiväisiä työviikkoja ja vuorotyötä, jotta kaikki turvapaikanhakuun liittyvät asiat ehditään käsitellä.

- Nyt ollaan samoissa lukemissa kuin Bosnian sodan aikana, Malmön yksikön päällikkö Anna Wessel kertoo tv-uutisille.

Maahanmuuttoviraston viimeisimmän ennusteen mukaan tämän vuoden pakolaismäärä nousee 56 000:een, jopa 60 000:een. Lukuihin liittyy kuitenkin suuria epävarmuustekijöitä. Määrä voi olla pienempi, mutta myös tuntuvasti suurempikin.

Maahanmuuttovirasto joutuu palkkaamaan 550 uutta työntekijää ensi vuodeksi. Siksi se on anonut tilapäistä 500 miljoonan kruunun (56 miljoonan euron) lisämäärärahaa ensi vuodelle. Ellei lisärahoitusta saada, jonot kasvavat.

- Jonojen kasvaminen taas kasvattaa valtion kuluja, operatiivisen osaston päällikkö Mikael Ribbenvik huomauttaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.