Verkkouutiset

Ruotsi kiistää jyrkästi väitteet siirtolaisten synnyttämistä no-go -alueista

Unkarin hallituksen kustantamassa oppaassa esitetyt arviot no-go alueista Ruotsissa saavat täystyrmäyksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin suurlähetystö Unkarissa on kiistänyt väitteet siitä, että maahan on muodostunut niin kutsuttuja no-go -alueita, kertoo The Local.

Unkarin hallituksen 4,1 miljoonaan kotitalouteen lähettämässä 18-sivuisessa oppaassa varoitettiin Euroopan suurissa kaupungeissa olevan useita satoja no-go -alueita siirtolaisten takia.

No-go -alueella viitataan tavallisesti alueeseen, joka on käytännössä normaalin yhteiskuntajärjestyksen ulkopuolella ja jonne viranomaisten vaikutusvalta ei ulotu. Ruotsin osalta unkarilaisessa oppaassa oli merkitty karttaan esimerkiksi Tukholman ja Malmön alueita.

– On tärkeää, että Unkarin kansalaisille annetaan paikkansapitävää tietoa Ruotsista, sanoo suurlähetystön varajohtaja Anna Boda.

Unkarin ulkoministeri Peter Szijarto puolusti oppaan väitteitä aiemmin viikolla vedoten siihen, että tiedot perustuvat poliisin ja muiden viranomaisten virallisiin raportteihin. Ruotsin poliisi listasi maasta viisitoista erityisen herkkää aluetta alkuvuodesta. Niihin ei kuitenkaan virallisesti viitata no go -alueina.

– Selvyys on tärkeää: tällaisia alueita, riippumatta siitä kuinka niitä kutsutaan tai määritellään, ei ole olemassa Ruotsissa, Boda sanoo.

Hänen mukaansa on valitettavaa että Unkarin kansalaisille levitetään väärää tietoa, sillä se voi antaa vääristyneen kuvan Euroopasta ja sen joistakin jäsenmaista.

Jaettu opas liittyy lokakuun alussa Unkarissa järjestettävään kansanäänestykseen, jossa on tarkoitus päättää hyväksyykö maa Euroopan unionin suunnitelmat sijoittaa maahan turvapaikanhakijoita. Pääministeri Viktor Orbanin hallitus on vastustanut ajatusta voimakkaasti.

Unkarin opas on saanut täystyrmäyksen myös ihmisoikeusaktivisteilta. Verkkouutiset kertoi asiasta aiemmin tässä.

Erikoinen kampanja on maksanut Unkarin veronmaksajille 16 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)