Verkkouutiset

Ruotsalaisministeri: Kaikkien ei tarvitse opiskella ruotsia, englanti on maailmankieli

On tärkeää oppia ruotsia, mutta taidot voi hankkia joko koulussa tai sen ulkopuolella, sanoo Aida Hadzialic.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin opintoasioista vastaava ministeri Aida Hadzialic sanoo, että kaikkien Ruotsissa asuvien ei tarvitse opiskella ruotsia. Hän ehdottaa, että Ruotsiin muuttaneet siirtolaiset voisivat suorittaa lukion kokonaan englanniksi.

– Haluamme, että olisi nykyistä helpompaa opiskella englanniksi, koska englanti on maailmankieli. Työmarkkinoilla monilla aloilla käytetään englantia, joten on luontevaa, että saa opiskella englanniksi, Hadzialic sanoo Ruotsin radion haastattelussa.

Nykyisten lakien mukaan lukioon pääsee opiskelemaan vain, jos oppilas on suorittanut peruskoulun ruotsin opinnot. Hadzialic haluaa poistaa vaatimuksen niiltä, jotka hallitsevat hyvin englannin. He voisivat suorittaa lukion englanniksi ja hakea korkeakouluihin vailla ruotsin taitoja.

Ministeri arvioi, että oppilaat voivat hankkia ruotsin taidot opintojen ohessa.

– On tärkeää oppia ruotsia, mutta taidot voi hankkia joko koulussa tai sen ulkopuolella. Sen ei silti tarvitse tarkoittaa muodollista vaatimusta, joka pitää täyttää voidakseen opiskella yliopistossa, Jugoslaviassa syntynyt Hadzialic sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)