Verkkouutiset

”Näitä asioita media ei kerro Ukrainasta” – Ron Paul puolustaa Venäjää

Pitkäaikaisen Yhdysvaltojen edustajainhuoneen jäsenen ja entisen presidenttiehdokkaan Ron Paulin mielestä media toistaa länsipropagandaa Ukrainan lentoturmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Länsimaiset poliitikot ja media pyrkivät yksissä tuumin maksimoimaan katastrofin propaganda-arvon vain päiviä Malaysian Airlinesin lennon traagisen putoamisen jälkeen. Syyllisen oli oltava Venäjä – sen oli oltava Putin, he sanoivat”, Ron Paul kirjoitti sunnuntaina Ron Paul Instituten kolumnissaan.

Paul ruotii Yhdysvaltojen hallinnon toimintaa turman jälkeen.

Barack Obama piti lehdistötilaisuuden ennen kuin mitään tutkintaa oli tehty ja sanoi, että alueen venäläismieliset kapinalliset olivat vastuussa turmasta. Hänen YK-suurlähettiläänsä Samantha Power toimi samoin YK:n turvallisuusneuvostossa – vain päivä turman jälkeen.”

Paul luettelee kolumnissaan turmaan liittyviä asioita, joita propagandaa toistavat tiedotusvälineet eivät kerro kansalle.

Paulin mukaan mediassa on muun muassa jätetty huomioimatta, että Ukrainan kriisi alkoi viime vuoden lopussa, kun EU:n ja Yhdysvaltojen tukemat mielenosoittajat syöksivät Ukrainan vaaleilla valitun presidentin Viktor Janukovitsin vallasta. Lisäksi mediassa ei ole kerrottu Ukrainan hallinnon joukkojen sotatoimien aiheuttamista siviiliuhreista.

”Venäjä ei ole tappanut ketään Ukrainassa ja separatistit ovat iskeneet pääasiassa sotilaallisiin kohteisiin eivätkä siviilikohteisiin”, Paul totesi.

Paulin mielestä myös se, että Ukrainallakin on koneturmaan yhdistetty asejärjestelmä käytössään, on jäänyt mainitsematta. Huomiotta on jäänyt sekin, etteivät separatistit tai venäläiset olisi saavuttaneet mitään ampumalla alas siviilikoneen.

”Mediassa ei raportoida siitä, kuinka paljon hyötyä siitä on Ukrainan hallinnolle, jos syy koneturmasta saadaan sälytettyä Venäjän harteille.”

Paul vertaa Ukrainan viimeaikaisia tapahtumia Yhdysvaltojen taannoisiin väitteisiin siitä, että Syyrian hallinnon joukot olisivat käyttäneet kemiallisia aseita kapinallistaistelijoita vastaan. Hänen mukaansa myöhemmin virheellisiksi osoittautuneita väitteitä pyrittiin käyttämään syynä Yhdysvaltojen suunnittelemalle sotilaalliselle väliintulolle Syyriassa.

”On tietenkin mahdollista, että Obaman hallinto ja Yhdysvaltojen media ovat tällä kertaa oikeassa ja Venäjä tai separatistit ampuivat koneen alas joko tahallaan tai vahingossa. Tärkeintä on kuitenkin tajuta, että kaikki julkaisevat propagandaa, koska tarkan tiedon saaminen tapahtumista on vaikeaa.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)