Verkkouutiset

Rooman synagogaan toimitettiin sian pää

Italiassa kohistaan provokaatiosta, jonka kohteeksi joutui Rooman juutalainen seurakunta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rooman synagogaan toimitettiin perjantaina kuriiriyhtiön avulla paketti, jossa oli sian pää. Paketissa ei olut lähettäjää eikä mitään viestiä. Viesti sinänsä oli selvä: loukata kaupungin juutalaisyhteisöä.

Paketti tuli synagogaan vain muutamaa päivää ennen juutalaisvainojen muistopäivää, jota vietetään maanantaina 27. tammikuuta. Tuona päivänä vuonna 1945 Auschwitzin keskitys- ja tuhomaisleiri vapautettiin. Leirillä surmattiin noin 1,1 miljoonaa juutalaista.

– Tuomitsen voimakkaasti tämän Rooman juutalaisyhteisöä vastaan tehdyn törkeän teon. Tämä on loukkaus koko kaupunkia kohtaan, sanoi Rooman pormestari Ignazio Marino yleisradioyhtiö RAI:n mukaan.

Rooman poliisi selvittää paketin lähettäjää.

Lauantaina sian pää löydettiin myös museosta, jossa on juutalaisen kulttuurin näyttely. Toinen sian pää oli menossa Israelin suurlähetystöön Roomassa, mutta poliisi otti lähetyksen haltuunsa ennen kuin se vietiin perille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)