Verkkouutiset

Ranskan presidenttikisaan odotetaan uutta keskustalaista ehdokasta – Emmanuel Macron laskussa

Mielipidemittauksessa tasavaltalaisten François Fillon on kirinyt jälleen keskustalaisen Emmanuel Macronin ohi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustalaisen MoDem-puolueen François Bayroun odotetaan ilmoittautuvan ehdokkaaksi Ranskan presidentinvaaleihin tänään iltapäivällä. Bayrou kilpailisi samoista äänistä kuin keskustalaisen En Marche! -liikkeen Emmanuel Macron.

Macronia on ehditty jo veikkailla Ranskan seuraavaksi presidentiksi tasavaltalaisten François Fillonin ryvetyttyä vaimonsa palkkaamiseen liittyvässä kohussa. Tuore L’Express-lehden tilaama mielipidemittaus osoittaa kuitenkin, että Fillon on ohittanut jälleen suosiossa Macronin.

Ensimmäisellä kierroksella Fillon saisi nyt 20 prosenttia äänistä ja Macron vain 17 prosenttia. Bayrou saisi ensimmäisellä kierroksella kuusi prosenttia äänistä. Ensimmäisen kierroksen voittaisi edelleen kansallismielisten Marine Le Pen 27 prosentilla.

Fillon voittaisi Macronin ensimmäisellä kierroksella myös siinä tapauksessa, että Bayrou ei olisi ehdolla. Silloin Le Pen saisi 28 prosenttia äänistä, Fillon 21 prosenttia ja Macron 18,5 prosenttia.

Toisella kierroksella Fillon voittaisi Le Penin prosentein 56–44 ja Macron voittaisi Le Penin vielä selvemmin prosentein 59–41.

Bayrou on ollut ehdolla presidentiksi kolmesti aiemminkin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)