Verkkouutiset

Putinin arvostelija löytyi kuolleena Moskovasta, valmisteli paljastuskirjaa

Tunnettu Venäjän nykyhallinnon kriitikko on löydetty kuolleena asunnostaan Moskovasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vladimir Pribilovski, 60, löytyi keskiviikkona kuolleena asunnostaan Moskovasta. Ruumiin löysi Pribilovskin poika, joka ei ollut kuullut isästään kolmeen päivään ja päätti vierailla hänen luonaan.

Asiasta uutisoivan Interpreter Magazinen mukaan Pribolovskin kuolinsyystä ei ole tietoa ja se varmistunee vasta ruumiinavauksen jälkeen. Venäläinen uutistoimisto Tass on kuitenkin jo kertonut, ettei ”väkivaltaisesta kuolemasta ollut ulkoisia merkkejä”. Tassin mukaan kuolinsyytä tutkitaan.

Pribilovskin kuolema on herättänyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa ja monet ovat epäilleet kuoleman johtuneen muista kuin luonnollisista syistä. Pribilovskin tiedetään sairastaneen diabetesta ja eräs hänen ystävänsä on todennut miehen näyttäneen hiljattain huonovointiselta.

Pribolovski tunnettiin kirjailijana, historioitsijana, politiikan kommentaattorina ja voimakkaana presidentti Vladimir Putinin hallinnon arvostelijana. Hän toimi muun muassa Kommersant-lehden kolumnistina. Pribilovski sai potkut ja arvosteli sen jälkeen lehteä kärkkäästi voimakkaasta sensuurista.

Pribilovski kirjoitti yhdessä Juri Felshtinskin kanssa Vladimir Putinia ja Venäjän turvallisuuspalvelua käsitelleen teoksen The Corporation: Russia and the KGB in the Age of President Putin (Yhtiö: Venäjä ja KGB presidentti Putinin aikakaudella). Kirjassa spekuloidaan muun muassa presidentin sekaantumisella Britanniassa radioaktiivisella poloniumilla surmatun entisen KGB-miehen Aleksander Litvinenkon ja Venäjällä ammutun toimittajan Anna Politkovskajan murhiin.

Venäjän turvallisuuspalvelu ratsasi Pribilovskin asunnon vuonna 2007 ja takavarikoi hänen kirjansa raakaversiot ja tietokoneensa. Syyksi kerrottiin epäily ”valtiollisten salaisuuksien paljastamisesta”. Pribilovski oli julkaissut verkkosivuillaan tietoja Moskovan FSB:n johtajan Anatoli Trofimovin ja hänen vaimonsa murhista.

Interpreterin mukaan Pribilovskin kerrotaan olleen parhaillaan kirjoittamassa toista suuren luokan paljastusteosta Putinista nimeltä mainitsemattomalle ”länsimaiselle kustantamolle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)