Verkkouutiset

Venäläislehden väite: Ukrainan ja Venäjän presidentit pitävät yhteyttä puhelimitse

Presidenttien väitetään käyvän keskenään epävirallisia keskusteluja aina panttivankien vaihdosta lähtien.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen Kommersant-lehden lähteiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ovat pitäneet yhteyttä epävirallisesti puhelimitse huolimatta maiden virallisista ankarista lausunnoista toisiaan kohtaan.

Lähteiden mukaan keskusteluja on käyty kunnioittavassa ja asiallisessa hengessä. Valtiopäänmiehet ovat lähteiden jopa vitsailleet toisilleen ironissävytteisesti välttääkseen kovempia lausuntoja ja kiistelyä.

Aiheina keskusteluissa ovat olleet Kommersantin mukaan muun muassa vankienvaihto, kapinallisaluella elävien henkilöiden Ukrainalaiset eläkkeet ja ruoan-, sähkön- ja vedenjakelu Donbassiin. Poroshenkon kerrotaan myös vaatineen puheluissa maksua Ukrainan toimittamasta sähköstä katkaisun uhalla, mikä jakelun osalta lopulta toteutetiinkin.

Tietojen mukaan keskusteluita ei ole haluttu tuoda julkisuuteen, ettei Poroshenkoa syytettäisi epäisänmaallisesta käytöksestä ja keskusteluista hyökänneen maan johtajan kanssa. Lehden mukaan Ukraina on kuitenkin myöntänyt puhelinkeskustelut, mutta kertonut niistä vaikenemisen syyksi vähäiset konkreettiset tulokset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)