Verkkouutiset

Putin puhui iskuista ISIS:iä vastaan USA:n kanssa – ”haluamme todella”

Venäjän presidentti haluaisi perustaa kansainvälisen terrorismin vastaisen liittouman, kertoo Radio Free Europe.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ehdottanut Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle kansainvälisen, ääri-islamismin peittoamiseen tarkoitetun liittouman perustamista.

– Haluamme todella luoda jonkinlaisen kansainvälisen terrorismia ja ääri-liikkeitä vastaan taistelevan liittouman. Neuvottelemme asiasta amerikkalaisten yhteistyökumppaniemme kanssa – olen henkilökohtaisesti keskustellut asiasta Yhdysvaltain presidentti Obaman kanssa, Putin totesi perjantaina.

Hän kertoi keskustelleensa liittoumasta myös Turkin, Saudi-Arabian ja Jordanian sekä muutamien muiden valtioiden kanssa.

Putinin mukaan on ennenaikaista puhua siitä, että Venäjä ryhtyisi sotilaallisiin toimiin terroristijärjestö ISIS:iä vastaan.

– Tutkimme eri vaihtoehtoja, mutta emme keskustele vielä agendasta. On ennenaikaista sanoa, että olisimme nyt vielä valmiita tähän, hän totesi.

Vladimir Putinin mukaan Venäjä antaa Syyrialle jo ”aika lailla apua aseiden ja varusteiden muodossa sekä kouluttamalla sotilaita”.

Vahvistamattomien lähteiden mukaan Venäjä on lisännyt Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallitukselle tarjoamaansa apua. Valkoisen talon puhemiehen John Earnestin mukaan Yhdysvallat tarkkailee Venäjän Assadin hallitukselle antamaa apua.

– Kaikki sotilaallinen mistä tahansa syystä Assadin hallitukselle annettava apu on haitallista, oli se sitten lisäystä sotavoimiin, ilmavoimien varusteita, aseita tai rahoitusta.

Yhdysvallat uskoo, että Assadilla ei ole sijaa Syyrian tulevaisuudessa. Venäjä sen sijaan on tukenut Assadin hallitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)