Verkkouutiset

Vladimir Putin jatkosodasta: Petroskoissa Suomi pysäytettiin etenemästä Leningradiin

Venäjän presidentti nimitti Petroskoin "sotilaallisen kunnian kaupungiksi".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kremlissä vietettiin maanantaina juhlavaa tilaisuutta, jossa kuudelle Venäjän kaupungille annettiin sotilaallisen kunnian kaupungin titteli.

Yksi kaupungeista on Karjalan tasavallan pääkaupunki Petrozavodsk eli Petroskoi, jota jatkosodassa suomalaisten aikana kutsuttiin Äänislinnaksi.

Presidentti Vladimir Putin kertoi Petrozavodskia koskeneessa puheensa kohdassa näkemyksensä jatkosodan kulusta ja historiasta.

– Petrozavodsk on myös ansainnut sotilaallisen kunnian kaupungin tittelin. Sotaoperaatiot Karjalais-Suomalaisessa Sosialistisessa Neuvostotasavallassa olivat osa taistelua Leningradista. Täällä, Petrozavodskin suunnassa, vihollinen pysäytettiin, eikä se voinut kiertää Laatokkaa yhdistyäkseen päävoimiin jotka kiirehtivät kohti Leningradia. Petrozavodskin ihmiset elivät vaikeita vuosia vihollisen miehityksessä ennen vapautusta kesäkuussa 1944, Vladimir Putin sanoi.

Putinin puheen englanninkielinen versio on luettavissa tästä. Venäjänkielisessä versiossa on lievästi erilaisia kohtia ja se on luettavissa tästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)