Verkkouutiset

Poliisipäällikön neuvo naisille: Älkää menkö ulos yksin – itävaltalaispoliitikot älähtivät

Itävaltalaispoliitikot kritisoivat poliisipäällikön lausuntoa, kertoo The Local.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wieniläinen poliisipäällikkö Gerhard Pürst on kehottanut itävaltalaisnaisia olemaan menemättä ulos yksin. Kehotuksen taustalla olivat Salzburgin uudenvuodenaaton tapahtumat, jolloin moni nainen joutui maahanmuuttajataustaisten miesten ahdistelemaksi.

Kolme miestä on pidätetty uudenvuodenaaton tapahtumista johtuen. Poliisin mukaan he ovat Syyrian ja Afganistanin kansalaisia.

– Naisten ei yleensäkään pitäisi mennä yksin ulos öiseen aikaan. Heidän pitäisi välttää epäilyttäviä alueita. Pubeissa ja yökerhoissa naisten pitäisi ottaa vastaan juomia vain sellaisilta ihmisiltä, jotka he tuntevat, poliisipäällikkö sanoi.

Kommentti on kirvoittanut runsaasti kritiikkiä. Itävallan vihreän puolueen naisasioista vastaava Berivan Aslan kysyi poliisilta ”pitäisikö naisten tästä edes mennä ulos vain henkivartijan kanssa, mikäli he haluavat välttää joutumasta syyllistetyiksi, jos he joutuvat vaikeuksiin?”

– Väittääkö poliisipäällikkö, että hän ei pysty enää suojelemaan naisia seksuaalisilta hyökkäyksiltä? Jos näin on, hän epäonnistunut työssään, sanoo Peter Pilz, toinen vihreän puolueen edustaja.

– Ensimmäinen reaktio tällaisiin tapauksiin ei pitäisi olla se, että naisten käsketään olemaan varovaisempia. Oikea reaktio on, että me kaikki työskentelemme yhdessä taistellaksemme tätä ongelmaa vastaan, kommentoi Sandra Frauenberger Itävallan sosiaalidemokraattisesta puolueesta.

Myös Itävallan sisäministeri Johanna Mikl-Leitner kertoi oman kantansa asiaan.

– Poliisin on pidettävä huoli, että heillä on nollatoleranssi jokaiseen seksuaalirikostapaukseen. Me naiset emme salli sitä, että vapauttamme mennä minne haluamme ja milloin haluamme vähennetään millilläkään, Mikl-Leitner totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)