Verkkouutiset

Ikäihmisiä ja sotaveteraaneja kehotetaan Pohjois-Koreassa itsemurhaan: ”Maksavat liikaa”

Lähdetietojen mukaan vanhukset lähtevät Pohjois-Koreassa kotoaan välttääkseen välirikon aikuisten lastensa kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ikääntyneitä ihmisiä kannustetaan Pohjois-Koreassa itsemurhaan sukupolvien välisten erimielisyyksien ja tähtitieteellisten sosiaali- ja terveyskustannusten vuoksi. Ikäihmiset joutuvat Pohjois-Koreassa työuransa jälkeen lastensa elätettäviksi, ja aikuiset lapset kokevat vanhempiensa elättämisen maksavan heille liikaa. Asiasta uutisoi tässä UPI.

Nimettömänä pysyttelevä lähde pohjoisesta Hamgyongin provinssista kertoo Radio Free Asialle, että yleinen näky eri puolilla Pohjois-Koreaa ovat vanhukset, jotka ovat kerääntyneet puistoihin ja juna-asemille. Ihmiset, jotka eivät voi ikänsä puolesta enää tehdä töitä, lähtevät kotoaan välttyäkseen välirikolta lastensa kanssa.

Vanhempien ja lasten väliset konfliktit ovat johtaneet lähteen kertoman mukaan siihen, että aikuiset lapset kehottavat ikääntyneitä vanhempia tekemään itsemurhan. Kehotus itsemurhaan ei ole uusi etenkään Pohjois-Korean sotaveteraaneille, jotka eivät ole saaneet kunnioitusta jälkipolviltaan tai Pohjois-Korean valtiolta.

Nuorten ihmisten vanhemmilleen esittämästä kehotuksesta itsemurhaan on tulossa trendi, lähde kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)