Verkkouutiset

Rahavirran aukeaminen Kim Jong-unille kauhistuttaa: Pohjois-Korea istuu jättivarallisuuden päällä

Pohjois-Korean mineraalivarantojen arvo on moninkertainen Etelä-Korean vastaavaan nähden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaivosteollisuus kattaa vain 14 prosenttia Pohjois-Korean taloudesta, mutta maalla arvioidaan olevan miljardien hyödyntämättömät luonnonvarannot. Independentin mukaan maan mineraalivarantojen arvioidaan olevan arvoltaan 10 biljoonaa dollaria. Pohjois-Korean metallivarannot ovat näin ollen moninkertaisesti suuremmat verrattuna Etelä-Koreaan.

Pohjois-Korealle asetutettujen sanktioiden pitäisi ainakin teoriassa maan mineraaleista saatavia tuloja. Maaliskuussa 2016 YK kielsi kullan, titaanin, vanadiinin ja harvinaisten metallien tuonnin Pohjois-Koreasta. Myöhemmin YK on estänyt myös nikkelin, kuparin, sinkin ja hopean tuonnin.

Pohjois-Korean tiedetään kuitenkin onnistuneen kiertämään sanktioita ja tuovan mineraaleja niistä huolimatta.

Eteläkorealaisen Korean kehitysinstituutin raportin mukaan Pjongjang lypsää valtavia rahasummia Pohjois-Korean ja Kiinan välisellä mineraalikaupalla. Mineraalikauppa on pysynyt silti vaatimattomana sen valtavaan potentiaaliin nähden.

Luonnonvarat ovat pysyneet hyödyntämättöminä, koska Pohjois-Korealla ei ole ollut mahdollisuutta talousvaikeuksissaan uudistaa kaivostekniikkaansa. Mineraalien kaivanta on lisäksi Pohjois-Koreassa laitonta yksityisille yrityksille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)