Verkkouutiset

Islamin vastaisella liikkeellä myötätuulta Saksassa

Islamin vastainen liike Pediga on saa hyväksyntää melkoiselta joukolta saksalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Forsa-tutkimuslatoksen Stern-aikaukauslehdelle tekemän mielipidemittauksen mukaan Patriotische Europaer gegen die Islamisierung des Abendlandes (Pegida, Isänmaalliset eurooppalaiset lännen islamisointia vastaan ) kerää sympatiaa.

Mittauksen mukaan 13 prosenttia saksalaisista olisi valmis osallistumaan Pegidan organisoimille islamin vastaisille marsseille, jos niitä järjestettäisiin heidän kotikaupungissaan. Joulun alla lähes 20 000 ihmistä osallistui Pegidan organisoimalle marssille Dresdenissä.

Samaisen tutkimuksen mukaan 29 prosenttia saksalaisista on sitä mieltä, että islamilla on heidän maassaan niin suuri vaikutus, että marssit ovat oikeutettuja. Tutkimukseen haastateltiin yli tuhatta saksalaista.

Pegida on herättänyt huomiota muun muassa Italiassa, ja eritoten maahanmuuttovastaisessa Pohjoisen liitto -puolueessa.

– Pegida on osoitus uudesta nousevasta Euroopasta. Me viemme sitä eteenpäin Italiassa ja Euroopassa, sanoo Pohjoisen liiton europarlamentaarikko Lorenzo Fontana sanomalehti Il Giornalessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)