Verkkouutiset

Ruotsalaismies pedofiiliverkoston yhdysside – kymmenvuotiaita tyttöjä käytettiin hyväksi

Södertäljessä asuva noin 50-vuotias ruotsalaismies on pidätetty epäiltynä jäsenyydestä lapsia seksuaalisesti hyväksi käyttäneessä kansainvälisessä liigassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin television (SVT) saamien tietojen mukaan noin 40 lasta, joista suurin osa noin 10-vuotiaita tyttöjä, on pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen Tshekissä ja useissa entisissä neuvostotasavalloissa. Ruotsalaismies on toiminut verkon yhdyssiteenä.

– Hän on ottanut vastaan Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa asuvien miesten tilauksia, mitä he haluavat nähdä. Sitten hän on lähettänyt tilauksen valokuvaajalle, joka on raiskannut lapsen, poliisijohtaja Per Wadhed kertoo SVT:lle.

Wadhedin mukaan filmit ja kuvat ovat kauhistuttavia.

– Tämä on näkemistämme yksi karkeimmista tapauksista, joissa voi tehdä tilauksen siitä, mitä haluaa nähdä lapsille tehtävän.

Ruotsin poliisi iski miehen asuntoon maanantai-iltana, kun hän oli kirjoittautunut verkkoon. Wadhedin mukaan isku tapahtui aikaisemmassa vaiheessa kuin rikostutkinnassa yleensä. Mies on tuomittu pedofiliasta jo aiemmin.

– Selkokielellä: emme voineet vain istua ja katsoa pidempään, vaan iskimme varhaisessa vaiheessa, hän sanoo ja kertoo verkoston ansainneen toiminnallaan miljoonia kruunuja.

Vihjeen Ruotsin poliisi sai Yhdysvalloista. Tiistain aikana vastaavia pidätyksiä on tehty Espanjassa, Tshekissä, USA:ssa ja Kanadassa. Uusia pidätyksiä asiassa odotetaan tapahtuvan lähipäivinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)