Verkkouutiset

Unkarin pääministeri hakee EU-maista tukea suunnitelmalleen – ”Emme halua elää pakolaismassojen kanssa”

Viktor Orbán torjuu komission suunnitelmat pakolaiskriisin ratkaisemiseksi. Unkari aikoo järjestää Bryssel-vastaisen kansanäänestyksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on esitellyt kymmenen kohdan ohjelman ”Euroopan rajojen suojelemiseksi”. Hän kutsuu ohjelmaansa nimellä Schengen 2.0. Termi viittaa vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen.

Orbán sanoo luoneensa oman ohjelman vastalauseeksi EU-komission suunnitelmille. Pääministerin mukaan EU yrittää ratkaista pakolaiskriisin väärin keinoin. Hänen mielestään komission suunnitelmien seurauksena ”pahimmat painajaiset” käyvät toteen.

– Ei ole hyväksyttävää, että joku Brysselissä päättää, että jäsenmaiden pitää ratkaista demografiset ja taloudelliset ongelmansa maahanmuuton avulla, Orbán totesi viime viikolla Lissabonissa.

Hänen mukaansa on olemassa maita, jotka haluavat toimia näin, mutta toisaalta on myös maita, jotka eivät halua. Unkari kuuluu hänen mukaansa jälkimmäiseen.

Orbán arvostelee EU-komissiota siitä, että se haluaa luoda turvapaikanhakijoille kiintiöt ja pakottaa jäsenmaat ottamaan vastaan tietyn määrän hakijoita. Unkari aikoo järjestää kansanäänestyksen siitä, hyväksyykö maa komission ehdotuksen.

– Jos emme pysäytä komissiota, se pakottaa meidät ottamaan vastaan massoittain ihmisiä, joiden kanssa emme halua elää.

Orbán aikoo tällä viikolla esitellä omat ehdotuksensa Saksalle. Hän etsii tukea myös muista EU-maista, ennen kaikkea Itä-Euroopasta, kuten Tshekistä, Slovakiasta ja Puolasta. Hän vierailee maiden pääkaupungeissa lähiaikoina.

Orbánin mukaan jokaisen jäsenmaan pitää saada sulkea omat rajansa. Unkarin hallitus ei ole julkaissut suunnitelman yksityiskohtia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)