Verkkouutiset

Rajuja mellakoita pelättiin USA:ssa – New York Times julkaisi nuoren ampuneen poliisin kotiosoitteen

USA:n mellakoijien protestoinnin pääkohteen kotiosoite kerrottiin valtalehdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Missourin Fergusonissa valmistauduttiin rajuihin mellakoihin, kun valamiehistö päätti jättää poliisimies Darren Wilsonia syyttämättä 18-vuotiaan Michael Brownin ampumisesta.

Protesteja suunniteltiin 150 paikkakunnalle ja niiden pelättiin muodostuvan myös väkivaltaisiksi. St. Louisissa mellakoijat estivät liikennettä ja yrittivät vallata oikeustalon.

Kaiken keskellä New York Times julkaisi Darren Wilsonin kotiosoitteen. Lehden tästä linkistä löytyvä juttu kertoi Wilsonin avioliitosta. Jutussa kerrotaan heidän omistamansa kodin osoite. Slatessa puolestaan julkaistiin Wilsonin kotitalon kuva, mutta ei osoitetta.

Arvostelijoiden mielestä kyse on kuin kutsusta tulla mellakoimaan esikaupunkialueelle.

Yöllä Suomen aikaa New York Times päivitti juttuaan ilmoittaen ottaneensa siitä pois ”tietoa jota ei olisi pitänyt julkistaa” eli valokuvan jossa osoite oli. Oikea osoite kuitenkaan ei ollut sijainnut valokuvassa vaan tekstissä, jossa se keskiviikkoaamuna Suomen aikaa on edelleen.

Twitterissä osoitteen julkaisusta kauhistuneen ovat ryhtyneet levittämään myös jutun tehneiden toimittajien kotiosoitteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)