Verkkouutiset

NSA nuuski 125 miljardia teletietoa kuukaudessa

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA vakoili lähes 125 miljardia teletietoa kuukaudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italialaislehti Corriere della Seran mukaan NSA on vakoillut kuukauden aikana 46 miljoonaa puhelua tai pikemminkin puhelujen metatietoa Italiassa. Ajanjakso alkoi 10. joulukuuta 2012. Italian turvallisuuspalvelu kuitenkin sanoo, ettei sillä ole mitään todisteita metatietojen keruusta ja huomauttaa, että ”vakoilun” ja ”seurannan” välillä pitäisi tehdä ero.

Espanjalaislehti El Mundon mukaan NSA on puolestaan kerännyt 60 miljoonaa espanjalaispuhelujen metatietoa joulukuun 10. päivän 2012 ja tammikuun 8. päivän 2013 välisenä aikana.

Puheluista on kerätty puhelinnumerot, soittajan ja vastaanottajan henkilöllisyys ja puhelun kesto. Molemmat lehdet viittaavat Cryptome-sivuston tietoihin. Niiden mukaan NSA urkki kyseisenä aikana 124,8 miljardia puhelua maailmanlaajuisesti.

Listan kärjessä ovat Afganistan (21,98 miljardia metatietoa), Pakistan (12,76 miljardia metatietoa), Irak ja Saudi-Arabia (molemmat 7,8 miljardia metatietoa) sekä Intia (6,28 miljardia metatietoa). Yhdysvalloissakin nuuskittuja metatietoa olisi näiden tietojen mukaan kolme miljardia kappaletta. Saksalaisia metatietoja on urkittu 361 miljoonaa kappaletta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)