Verkkouutiset

”Toinen maapallo”, ehkä asuttava planeetta löytynyt avaruudesta

Nasa tiedotti löytäneensä ensimmäisen mahdollisesti asumiskelpoisen uuden eksoplaneetan kaukaa avaruudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nasan mukaan sen löytämä planeetta Kepler-452b on ensimmäinen lähes maapallon kokoinen planeetta, joka sijaitsee asuttavaksi sopivalla etäisyydellä aurinkoamme vastaavasta tähdestä.

Sopiva etäisyys merkitsee lämpötiloja, jotka ovat soveliaita veden esiintymiselle, joka on olennainen ainesosa elämälle. Tutkijat eivät tiedä, kykeneekö Kepler-452b ylläpitämään elämää vai ei.

Kepler-452b on 60 prosenttia suurempi kuin maapallo. Sen koostumusta ei tunneta. Vastaavat planeetat ovat yleensä kivisiä.

Kepler-452b kiertää tähtensä ympäri kerran 385 vuorokaudessa. Tähti on 1 400 valovuoden päässä Cygnuksen tähtikuviossa. Tähdellä on lähes sama massa ja lämpötila kuin auringollamme ja se on meidän aurinkoamme vanhempi.

Planeetan löysi Nasan maaliskuussa 2009 avaruuteen laukaisema Kepler-teleskooppi, joka etsii maan kaltaisia eksoplaneettoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)