Verkkouutiset

Latviassa levitettiin väitettä aseet ladattuina kulkevista Nato-sotilaista

Latvian puolustusministeriö varoittaa maassa olevista Naton sotilaista leviävistä vääristä tiedoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Latvian puolustusministeriön mukaan maassa on levitetty ”tietoisesti tai tahattomasti” väitteitä, joiden mukaan ulkomaiset sotilaat kulkisivat jatkossa rutiininomaisesti ladattujen aseiden kanssa liikkuessaan Latvian rajojen sisällä.

Asiasta uutisoi Latvian yleisradio.

Puolustusministeriön varoitus harhaanjohtavista tiedoista tuli samana päivänä, kun Latvian parlamentissa käsiteltiin maassa toimivia ulkomaisia joukkoja koskevaan lakiin tehtyjä muutoksia.

Ministeriö korostaa, että leviävät tiedot ovat vääriä. Sen mukaan Naton sotilaat eivät liiku maassa ladattujen aseiden kanssa omasta aloitteestaan, ja että lakimuutoksen ainoana tarkoituksena on varmistaa, että Nato-liittolaiset voivat antaa maalle apua niin nopeasti kuin mahdollista ilman, että niiden on käytävä ensin läpi pitkiä hallintomenettelyjä.

– Näissä muutoksissa todetaan, että Naton ja EU:n jäsenvaltioiden asevoimat ja kalusto voivat liikkua aseet ladattuna Latviassa vain puolustusministeriön suostumuksella, ministeriöstä todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)