Verkkouutiset

Nato näyttää voimaansa: Lisää koneita ilmaan ja laivoja vesille

Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen vetosi Venäjään poliittisen ratkaisun aikaansaamiseksi Ukrainan kriisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anders Fogh Rasmussen puhui Genevessä Pohjois-Atlantin neuvoston kokouksen jälkeen. Hän kehotti Venäjää lopettamaan Ukrainan horjuttamisen, vetämään joukkonsa maan rajoilta ja lopettamaan tukensa hyvin aseistautuneiden venäläismielisten militanttien väkivallalle.

Geneven tapaamisessa Yhdysvaltain, Venäjän, EU:n ja Ukrainan on tarkoitus sopia menettelytavoista ja aikataulusta vakauden ja rauhan palauttamiseksi Ukrainaan.

Rasmussen kertoi neuvoston sopineen uusista sotilaallisista toimenpiteistä yhteisen puolustuksen vahvistamiseksi ja Naton vahvuuden osoittamiseksi. Hän toisti jälleen kerran, että Naton päätehtävä on liittolaisten auttaminen ja puolustaminen.

– Meillä tulee olemaan enemmän koneita ilmassa, laivoja vesillä ja valmiuksia maalla, Rasmussen tiivisti linjaukset.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa ilmavalvonnan tiivistämistä Baltian alueella ja liittolaisten sota-alusten levittäytymistä ja harjoittelua Itämerellä ja itäisellä Välimerellä.

– Aloitamme nämä toimet heti, ja jos on tarpeen, lisää seuraa tulevina viikkoina ja kuukausina.

Pääsihteeri ei halunnut kertoa, kuinka paljon sotilaita nyt päätettyihin toimenpiteisiin osallistuu.

Kysymykseen Naton pysyvien lentokone- ja laivastotukikohtien perustamisesta Baltian maihin Rasmussen sanoi, ettei neuvosto tehnyt niistä päätöksiä tänään.

Uteluihin toimenpiteistä Romaniassa ja Naton laivaston harjoituksista esimerkiksi Mustallamerellä Rasmussen vastasi, että on hyvin tiedossa, ettei Nato kommentoi konkreettisia puolustussuunnitelmia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)