Verkkouutiset

Mafiasota aisoihin? – ”Napoliin tarvitaan armeijaa, jotta aseet saadaan vaikenemaan”

Italian sisäministeri aikoo turvautua armeijan apuun, jotta Napolin mafiasota saadaan aisoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nyt Napoliin tarvitaan armeijaa, sisäministeri Angelino Alfano sanoi uutiskanava SkyTg24:n ohjelmassa sunnuntaina.

– Sanoin pääministerille, että Campanian pääkaupungin (Napolin) rikollisuuden lisääntyminen vaatii lähettämään joukkoja vartioimaan tiettyjä alueita, ja vapauttaa näin poliisivoimia tutkintaan, hän sanoi.

Alfanon mukaan Napolissa on saatu aikaan suuria menestyksiä paikallista mafiaa camorraa vastaan.

– Kaikkien rikosten määrä viime vuonna oli alhaisin kymmeneen vuoteen, paitsi murhien. Meidän on saatava aseet vaikenemaan, ja nyt (Napoliin) on lähetettävä sotilaita, hän sanoi.

Murhatutkintaa vaikeuttaa se, että Napolissa kukaan ei koskaan näe eikä kuule mitään. Asiasta kertoo Napolin poliisipäällikkö Guido Marino sanomalehti La Repubblicassa.

– Tiedättekö, mikä on ensimmäinen tehtävämme, kun rikos on tapahtunut? Meidän täytyy löytää todistaja, jotta voimme rekonstruoida tapahtuneen. Rikos on usein tapahtunut alueilla, missä on paljon väkeä ja liikennettä. Meidän täytyy uhrata aikaa ja energiaa löytääksemme jonkun, joka on kuullut tai nähnyt jotain. Kyselemme esimerkiksi, oliko tappajia kaksi vai kolme, olivatko he liikkeellä moottoripyörällä tai jos autolla, minkä värisellä? Kukaan ei kerro sitä. Koskaan. Toistan: koskaan. Yhteistyötä (kansalaisilta) on nolla, hän kuvaa lehden toimittajalle.

Lue myös: Mafiasotaa Napolissa: kolme kuollutta päivässä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)