Italian mafia aseistaa Euroopan ISIS-jihadisteja

Mafian ja terroristijärjestön yhteyksistä on olemassa jonkin verran tietoa.

  • LKS 20130829 // LKS 20130708 Rynnäkkökiväärejä Riihimäen viestirykmentissä 8. heinäkuuta 2013. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Rynnäkkökiväärejä.

    ()

"Napoli on ollut vuosikausia logistinen keskus matkalla Lähi-itään. Camorra (mafia) on aktiivinen Napolin läpi virtaavan jihadistisen terrorismin maailmassa", syyttäjä Franco Roberti kertoo Daily Beastille.

"Meillä on todisteita, että Camorran ryhmät ovat sekaantuneet aseiden kauppaamiseen huumeita vastaan terroristijärjestöille", sanoi edesmennyt syyttäjä Pierluigi Vigna vuonna 2012.

Poliisi on viimeisen vuoden sisällä tehnyt kolme merkittävää pidätystä, joiden yhteydessä on paikannettu runsain määrin aseita valmiina myytäväksi eteenpäin terroristeille. Lisäksi on löydetty hinnasto, johon on ranskaksi, italiaksi ja arabiaksi merkitty useita sadoista tuhansiin euroihin maksavia aseita.

Napolin mafiaan erikoistunut poliisi pidätti tiistaina irakilaisen Aziz Ehsanin, jota Ranskan ja Belgian turvallisuuspalvelut epäilevät terroristijärjestö ISIS:in kontaktiksi. Lisäksi Sveitsi on antanut hänestä pidätysmääräyksen muun muassa aserikoksiin vedoten.

Menehtyneelle henkilölle rekisteröidystä autosta löydetty Ehsan väitti olleensa etsimässä luksushotelleja varakkaita irakilaisturisteja varten. Ilmeisesti mies oli viettänyt autossa päiväkausia. Poliisi ei kuitenkaan uskonut Ehsanin kertomusta.

Daily Beastin artikkelin mukaan pidätys on merkityksellinen ISIS-järjestön vastaisessa taistelussa, vaikka ilmeisesti mies ei aiheuttanut maan asukkaille välitöntä vaaraa.

Viranomaiset haluavatkin selvittää, liittyikö Ehsanin läsnäolo Italiassa dokumenttien väärentämiseen tai laittomiin aseisiin.

Mafian on arvioitu haluavan tehdä voittoa terroristien tarpeilla ja toisaalta pitää itsellään monopolin terroriin Italiassa. Näin sen on epäilty jopa suojaavan maata ISIS-järjestön hyökkäyksiltä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.