Verkkouutiset

Disneyn uusi sankari on… lihava, ja kuohuttaa yhtä kansaa

Puolijumala Mauin iso koko piirroselokuvassa ei miellytä uusiseelantilaista poliitikkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Disneyn Moana-animaatio tulee USA:n ensi-iltaansa marraskuussa. Nimipääosassa Disney-prinsessana on polynesialainen Moana. Toisessa merkittävässä roolissa on puolijumala Maui.

Maui on tosi iso.

Työväenpuolueen kansanedustaja Jenny Salesa ei ole ollenkaan mielissään Mauin ulkomuodosta, joka hänen mukaansa on ”liikalihava”. Salesan mukaan viimeisen 100-200 vuoden aikana polynesialaismiehet ja -naiset eivät ole olleet laihoja eikä tätä stereotypiaa voida hyväksyä.

”Ei kiitos Disneylle”, kansanedustaja toteaa.

Salesan mukaan on pettymys, että heidän satojen vuosien takainen rakastettu esi-isänsä Maui esitellään niin ylipainoisena. Kansanedustajan mukaan Maui oli todellisuudessa hyvin voimakas mies ja lahjakas merenkävijä.

Kommentit ovat kuohuttaneet. Facebookissa Salesa on saanut paljon tukea. Toisaalta hänelle on huomautettu, että ihmisiä on kaikenkokoisina ja joillain polynesialaisilla todella on tuollainen vartalo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)