Verkkouutiset

Turkin presidentti Erdoğan: Islamistista terrorismia ei ole olemassa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan hätkähdytti Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Turkin-valtiovierailulla toteamalla, ettei islamistista terrorismia ole olemassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittokansleri Angela Merkelin valtiovierailu Turkissa on sujunut kireissä tunnelmissa, kun Turkki on syyttänyt Saksaa terrorismin tukemisesta.

Merkel ei myöskään saanut Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanilta vastakaikua yhteiselle taistelulle terrorismia vastaan.

Merkel painotti tiedotustilaisuudessa tiivistä Turkin ja Saksan tiivistä yhteistyötä taistelussa kaikkia terrorismin muotoja vastaan.

– Haluan, että ihmiset Turkissa tietävät, että emme pelkästään huomioi ja arvosta muslimeja, vaan työskentelemme myös yhdessä tätä kammottavaa terrorismia vastaan.

Erdoğan totesi, että hän ei hyväksy käsitettä ”islamistinen terrori”.

– Islamilla ja terrorismilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, Erdoğan totesi tylysti Merkelin kehotukseen yhteistyöstä terrorismia vastaan.

Erdoğanin mielestä Merkelin puhe islamistisesta terrorismista on loukkaus kaikkia muslimeja kohtaan.

Turkin varapääministeri Veysi Kaynak syytti aiemmin torstaina Saksaa terroristien suojelemisesta. Tällä hän viittasi Turkin keksimän terroristijärjestön FETÖ:n (suomeksi: Fetullahin terroristijärjestö) eli Yhdysvalloissa asuvan turkkilaisen hengellisen johtajan Fetullah Gülenin kannattajiin, joita Turkki on vaatinut Saksaa luovuttamaan. Eurooppalaisten tiedustelupalveluiden mukaan kyseistä terroristijärjestöä ei ole olemassa. Kyseessä on siten lähinnä Erdoğanin diktatorisiin pyrkimyksiin liittyvä propagandatemppu.

Turkin kiinnostus taistelussa terrorismia vastaan on sitten viime vuoden vallankaappausyrityksen rajoittunut kurdien PKK-järjestön ja Gülenin tukijoita vastaan taistelemiseen.

Turkissa järjestetään huhtikuun alussa kansanäänestys, jonka on tarkoitus antaa Erdoğanille diktaattorin valtuudet.

Merkel vaati tiedotustilaisuudessa Turkkia kunnioittamaan mielipiteenvapautta. Hän vaati, että huhtikuun kansanäänestystä seuraamaan päästettäisiin Etyjin tarkkailijoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)