Venäjän pääministeri: Suomelle ja Venäjälle yhteinen maahanmuuttoryhmä

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kertoo Suomen ja Venäjän sopineen yhteistyöryhmän perustamisesta maahanmuuttoasian hoitamiseksi.

  • LKS 20160129  Russian Prime Minister Dmitry Medvedev (r) and his Finnish counterpart Juha Sipila shake hands during their join presser at the Konstantin Palace in St. Petersburg, Russia  on Friday Jan. 29th. 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Dmitri Medvedev (vas.) tapasi hiljattain pääministeri Juha Sipilän (kesk.).

    ()

Venäjällä ei ole mitään juridista perustetta sen alueelta Suomeen virtaavien pakolaisten estämiseksi, pääministeri Dmitri Medvedev sanoo saksalaisen Handelsblattin haastattelussa.

Haastattelu on julkaistu kokonaisuudessaan Venäjän hallituksen kotisivuilla.

”Tapasin hiljattain Suomen pääministerin ja tapaan Suomen presidentin Münchenin konferenssissa. He ovat molemmat hyvin huolissaan näistä ihmisistä, jotka tulevat rajamme yli (Suomeen)”, Dmitri Medvedev toteaa.

Medvedev sanoo, ”ettei Venäjä tarkoita pahaa”. Hänen mukaansa Suomi ja Venäjä ovat sopineet siitä, että rajan yli Suomeen tulevien siirtolaisten vuoksi perustetaan yhteinen ryhmä tai työryhmä. Haastattelun englanninkielisen käännöksen perusteella Medvedev viittaa ryhmästä puhuessaan nimenomaisesti Suomeen.

”Aikeenamme ei ole heikentää naapuriamme, Suomea, näillä siirtolaisilla, mutta mitä me voimme tehdä. Olemme sopineet siitä, että perustamme yhteisen ryhmän (joint group) tehostaaksemme toimiamme tässä asiassa ja jatkamme näin. Olemme valmiita tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa – myös Saksan. Siirtolaiset ovat iso päänsärky ja suoraan sanottuna tilanteen on luonut EU:n johto”, Medvedev sanoo.

Hän ei määrittele ryhmää sen tarkemmin.

Medvedev arvostelee haastattelussa voimakkaasti EU:n maahanmuuttopolitiikkaa.

”Eurooppalaiset kollegani eivät ehkä pidä tästä, mutta mielestäni kyse on totaalisesta epäonnistumisesta, Euroopan maahanmuuttopolitiikka on fiasko kaikin puolin”, Medvedev sanoo.

Hän ihmettelee, kuinka Eurooppa ei osannut varautua siirtolaisvirtaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.