Verkkouutiset

Tästä alkoi virallinen Brexit: Theresa May ilmoitti kumoavansa vuoden 1972 sopimuksen

Pääministeri May ilmoitti virallisesti muiden Brexit-ministereiden kanssa aloittavansa lainsäädäntöprosessin, joka irrottaa Britannian Euroopan unionista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian pääministeri Theresa May totesi kumoavansa vuonna 1972 tehdyn Euroopan yhteisön sopimuksen ja aloittavansa näin virallisesti Iso-Britannian eron Euroopan unionista.

May osallistui konservatiivipuolueen konferenssiin ensimmäistä kertaa puolueen johtajana. Hän ilmoitti hallituksen aloittavan työnsä muuttaa lainsäädäntöä, joka antaa EU:lle vallan Britanniassa. Uusi lainsäädäntö on tarkoitus esitellä kuningattaren puheessa ensi keväänä.

Pääministerin ilmoitus on hänen ensimmäinen vahvistettu sitoutumisensa aloittaa Brexit-prosessi sen jälkeen, kun hänen pääministerikautensa alkoi heinäkuussa. Ilmoitus on merkittävä askel Iso-Britannian eroamisessa Euroopan unionista.

May astui lavalle yhdessä kolmen EU-eroa hoitavan ministerinsä kanssa. He ovat Boris Johnson, Liam Fox ja David Davis.

‒ Tämä on ensimmäinen askel Iso-Britannialle tulla suvereeniksi ja itsenäiseksi maaksi jälleen. Se palauttaa päätösvallan Britannian vaaleilla valituille instituutioille ja tarkoittaa, että EU:n valta Iso-Britanniassa päättyy, May sanoi.

Hän on vahvistanut BBC:n haastattelussa, että Lissabonin sopimuksen eroartikla 50 otetaan käyttöön maaliskuun 2017 loppuun mennessä. Pääministerin tavoite on, että EU-ero on saatu päätökseen viimeistään vuonna 2019.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)