Verkkouutiset

Filippiineillä viranomaisten mukaan vierastaistelijoiden invaasio, armeija taistelee Isistä vastaan

Filippiinien armeija käy taisteluita Isis-terroristeja vastaan Marawin kaupungissa Filippiineillä, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Mindanaossa ei ole kyse enää Filippiinien kansalaisten kapinasta. Se on muuntunut vierastaistelijoiden invaasioksi, valtakunnansyyttäjä Jose Calida kuvasi BBC:n mukaan.

Filippiinien viranomaisten mukaan tapettujen islamistiterroristien joukossa on ollut vierastaistelijoita Indonesiasta ja Malesiasta, BBC kertoo vedoten filippiiniläisiin viranomaislähteisiin.

Filippiinien armeija yrittää vapauttaa Isis-terroristien haltuun ottamaa Marawin kaupunkia islamisteista päiviä kestäneissä taisteluissa. Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte määräsi Filippiinien eteläiselle Mindanaon saarelle poikkeustilan tiistaina.

Mindano on ollut jo pitkään kapinallisryhmien aluetta, mutta suurin osa kapinallisista on osallistunut rauhanneuvotteluihin maan hallinnon kanssa.

Pienemmät ääriryhmät ovat jatkaneet taisteluita hallintoa vastaan, mutta nyt joukkoon on alkanut virrata ulkomailta islamistisia vierastaistelijoita.

Marawi on muslimienemmistöinen kaupunki Lanao del Surin provinssissa Mindanaon saarella. Alueella toimii Maute-ryhmittymä, joka on myös vannonut uskollisuutta Isisille.

Nyt käynnissä olevat taistelut lähtivät liikkeelle, kun armeija yritti ottaa kiinni Abu Sayyaf -terroristiryhmittymän johtajan Isnilon Hapilonin, joka on niin ikään vannonut uskollisuutta Isisille.

Armeijan iskun epäonnistuttua, aseistetut miehet ilmestyivät BBC:n mukaan Marawin kaupungin kaduille varustettuina Isisin mustilla lipuilla. Asemiehet polttivat rakennuksia, vapauttivat vankeja ja ottivat panttivankeja.

Tähän mennessä ainakin 11 armeijan sotilasta ja 31 terroristia on kuollut armeijan lehdistöedustajan mukaan. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko kuolleiden joukossa siviilejä. Tuhansia on paennut kaupungista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)