Verkkouutiset

Liettuan huoli kasvaa – ”Venäjä pyrkii vaikuttamaan venäjänkielisiin”

Liettuan parlamentin turvallisuus- ja puolustuskomitean puheenjohtaja Arturas Paulauskas pitää Venäjän uhkaa todellisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liettuan parlamentin jäsen ja entinen presidenttiehdokas Arturas Paulauskas on sitä mieltä, että Venäjä pyrkii ”estämään maan ei-liettualaisia integroitumasta yhteiskuntaan”.

”Käynnissä on intensiivinen propaganda- ja kybersota. Näemme joka päivä kuinka Venäjä pyrkii lujittamaan ja yhdistämään täällä olevaa venäjänkielistä yhteisöä”, Paulauskas totesi Herald Sunin haastattelussa.

Hänen mukaansa Venäjä haluaa säilyttää tällaiset ihmiset vaikutusvallassaan ja pitää heidän asenteensa vastahakoisina Liettuaa kohtaan.

Paulauskasin mukaan liettualaisilla on hyvä syy tuntea olonsa uhatuksi Venäjän kasvavan aggression vuoksi.

Paulauskas kertoo Venäjän keskittäneen lisää joukkoja Liettuan rajalla sijaitsevalle Kaliningradin alueelle. Venäjällä on Kaliningradissa tärkeä laivastotukikohta.

Hänen mukaansa tämä on todiste Venäjän presidentti Vladimir Putinin pelottelutaktiikasta.

”Emme ylidramatisoi tilannetta – selväpäinen analyysi osoittaa, että uhka on olemassa ja että se kasvaa”, Paulauskas toteaa.

”Kaikki mitä täällä tapahtuu, osoittaa, että näennäisen rauhallinen tilanteemme on varsin hauras.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)