Verkkouutiset

Presidentti: ”Turkissa on maailman vapain lehdistö” – indeksissä Venäjääkin surkeampi

Turkin presidentti ylistää maansa lehdistönvapautta. Asiasta ollaan myös eri mieltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, että hänen maassaan on maailman vapain lehdistö.

– Missään muussa maassa maailmassa lehdistö ei ole niin vapaa kuin Turkissa. Olen tästä aivan varma, hän sanoo RAI:n mukaan.

Presidentin mukaan ”lehdistö on niin vapaa Turkissa, että se voi loukata ketä tahansa, puhua pahaa muista ja levittää rasismia ja vihapuhetta, joita demokraattisissa maissa ei sallittaisi”.

Joulukuun puolivälissä Erdogan iski yhteen maan viimeisistä riippumattomista mediayhtiöistä Samanyolu Broadcasting Groupiin. Mediayhtiöön kuuluvan Zaman-lehden päätoimittaja ja useita toimittajia pidätettiin epäiltynä terrorismista. Lehti tunnetaan Erdoganin kriitikkona.

Muun muassa Yhdysvallat, Euroopan unioni ja ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch esittivät huolensa maan sananvapaudesta ja oikeuslaitoksen puolueettomuudesta.

Toimittajat ilman rajoja –järjestön lehdistönvapausindeksissä Turkki sijoittuu huonommin kuin Venäjä. Turkki on sijalla 154 kaikkiaan 180 valtion listalla. Venäjä on sijalla 148. Indeksin mukaan Suomessa lehdistö on maailman vapain.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)