Verkkouutiset

Ensimmäinen ISIS-alueella vieraillut länsitoimittaja välitti hyytävän viestin

Saksalaistoimittajan mukaan ISIS-jihadistijärjestö saa satoja uusia jäseniä päivittäin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tunnettu saksalaistoimittaja Jürgen Todenhöfer pääsi ensimmäisenä länsimaisena toimittajana tutustumaan avoimesti valtavia alueita Syyriasta ja Irakista vallanneen ISIS-järjestön hallitsemaan Mosulin kaupunkiin Irakissa.

Brittiläisen Independentin kääntämien saksalaislähteiden mukaan 10 päivää ISIS-jihadistien parissa viettänyt Todenhöfer yllättyi näkemästään.

”Ryhmä on paljon vahvempi ja vaarallisempi kuin kukaan lännessä käsittää”, hän varoittaa.

Todenhöferin mukaan järjestöllä on ”lähes hurmoksellinen tuki”, jollaista hän ei ole koskaan nähnyt millään sotatoimialueella.

”Joka päivä sadat halukkaat taistelijat saapuvat ympäri maailmaa. Minusta tämä on käsittämätöntä”, hän sanoo.

Todenhöfer liikkui omien sanojensa mukaan ISIS-taistelijoiden keskuudessa ja tutustui heidän elinoloihinsa ja varusteisiinsa. Hän on julkaissut Facebookissa kuvia jihadisteista muun muassa saksalaisten Heckler & Koch MG3-konekiväärien kanssa.

Taistelijat asuvat hänen mukaansa hajallaan ympäri taisteluissa kärsinyttä Mosulia. Kaupungissa on kaikkiaan noin 5 000 taistelijaa.

Todenhöferin mukaan ISIS-jihadisteja ei voida voittaa lännen väliintulolla tai ilmaiskuilla.

”Jotta heidät voitaisiin tuhota pommituksilla, olisi koko Mosul tulitettava raunioiksi.”

”Terroristien määrä kasvaa jokaisen siviiliuhrin vaatineen pommin myötä”, hän toteaa.

Kaikkein huolestuttavinta on Todenhöferin mielestä ISIS-taistelijoiden uskomus siitä, että ”kaikkien demokratiaa kannattavien uskontojen on kuoltava”.

Todenhöfer myös välitti hyytävän sanoman jihadisteilta. Hänen mukaansa taistelijat toistelivat järjestön haluavan valloittaa maailman ja tappaa kaikki, jotka eivät jaa sen tulkintaa Koraanista.

”Ainoat uskontokunnat, jotka säästetään, ovat ’kirjan kansat’ eli juutalaiset ja kristityt”.

”Tämä on suurin uskonnollinen puhdistusstrategia, mitä ihmiskunnan historiassa on suunniteltu”, Todenhöfer sanoi saksalaisen RTL:n haastattelussa.

”Ainoat, jotka voivat pysäyttää tämän ovat Irakin maltilliset sunnit. Jos haluat voittaa vihollisesi, on sinun tunnettava hänet.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)