Verkkouutiset

Kansainvälinen julistus Venäjää vastaan: Syyrian iskut lopetettava heti

Kansainvälisessä julistuksessa kritisoidaan Venäjän iskuja Syyrian oppositiota vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Qatarin, Saudi-Arabian, Turkin ja Britannian yhteisessä julistuksessa vaaditaan Venäjää ”lopettamaan heti hyökkäykset Syyrian oppositiota ja siviiliväestöä vastaan”. Venäjää vaaditaan myös keskittämään toimintansa ISIS-jihadistijärjestön vastaiseen taisteluun.

”Ilmaisemme syvän huolemme Venäjän sotilastoiminnan lisääntymisestä Syyriassa ja etenkin Venäjän ilmavoimien eilisestä lähtein suorittamista iskuista Hamassa, Homsissa ja Idlibissä, jotka ovat vaatineet siviiliuhreja ja jotka eivät kohdistuneet Da’eshiin (nimitys ISIS-järjestölle)”, lausumassa todetaan.

Julistuksen allekirjoittaneiden valtioiden mukaan Venäjän toiminta on omiaan eskaloimaan Syyrian tilannetta entisestään ja lisäämään ääritoimintaa ja radikalisoitumista.

Venäjä on aloittanut tällä viikolla ilmaiskujen tekemisen Syyriassa. Alun perin Venäjän virallinen tarkoitus oli iskeä ISIS-jihadisteja vastaan. Ensimmäiset iskut kohdistuivat kuitenkin presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastustaviin oppositioryhmiin ja vaativat kymmeniä siviiliuhreja.

Venäjä on sittemmin myöntänyt aikovansa iskeä Syyriassa muihinkin kuin ISIS-kohteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)