Verkkouutiset

Kreml: Yhdysvallat yrittää kaataa Putinin tukemalla oppositiota

"Venäjä kestää, koska se on vastustanut värivallankumouksia."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän turvallisuusneuvosto syyttää Yhdysvaltoja juonittelusta Venäjän presidentti Vladimir Putinia vastaan. Neuvoston johtaja Nikolai Patrushev arvioi, että Yhdysvallat rahoittaa oppositiota ja rohkaisee mielenosoituksiin, jotta se saisi pakotettua Putinin luopumaan virastaan.

Patrushev sanoo, että Yhdysvallat tukee poliittisia ryhmiä, mutta naamioi tuen kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi. Samalla tavoin Yhdysvallat hänen mukaansa toimi entisen Neuvostoliiton alueella ja arabimaissa.

– On selvää, että Valkoinen talo laskee sen varaan, että Venäjän elintaso laskee ja aiheuttaa massaprotesteja, Patrushev sanoo Sydney Morning Heraldin mukaan.

Hänen mukaansa Venäjä kestää painostuksen, koska sillä on ”vuosikymmenten kokemus värivallankumousten vastustamisesta”.

Turvallisuusneuvosto toimii Venäjän presidentin alaisuudessa.

Yli 50 000 venäläistä osallistui sunnuntaina Moskovassa murhatun oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin muistotilaisuuteen. Kyseessä oli suurin mielenosoitus sitten vuosien 2011–2012, jolloin kansalaiset vastustivat Putinin uudelleenvalintaa presidentiksi.

Venäläinen politiikan tutkija, Kremlin tukijana tunnettu Sergei Markov syyttää Nemtsovin murhasta Ukrainan ja Yhdysvaltain tiedustelupalveluja. Markovin mukaan tarkoitus on ollut provosoida kansalaisia vastustamaan hallintoa.

Yhdysvallat on kiistänyt Venäjän väitteet osallisuudesta vallankumouksiin entisen Neuvostoliiton alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)