Verkkouutiset

Säästöt niittävät lapsia Kreikassa – lapsikuolleisuus nousi 43 prosenttia

Arvostetun lääketieteen lehti The Lancetin mukaan imeväiskuolleisuus on noussut hälyttävästi Kreikassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Cambridgen, Oxfordin ja Lontoon yliopistot ovat tutkineet Kansanvälisen valuuttarahasto IMF:n, Euroopan keskuspankki EKP:n ja Euroopan unionin muodostaman troikan ajamien julkisen talouden säästötoimien vaikutuksia Kreikan terveydenhuoltoon.

The Lancetissä lauantaina julkaistun tutkimuksen tulokset ovat karuja. Imeväiskuolleisuus kasvoi vuosien 2008-2010 välillä peräti 43 prosenttia ja kuolleina syntyneiden lasten määrä 20 prosenttia. Alipainoisina syntyneiden lasten määrä on lisääntynyt 19 prosenttia.

Niin ikään kun kondomien ja ruiskujen jakoa vähennettiin roimasti, HIV-tapausten määrä moninkertaistui. Vuonna 2009 huumeita suonensisäisesti käyttävillä todettiin 15 HIV-tartuntaa, vuonna 2012 niitä todettiin 484. Myös tuberkuloositapausten määrä kaksinkertaistui huumeiden käyttäjillä.

Leikkuri kävi myös mielenterveyspalveluissa. Mielenterveyspalveluihin hakeutuneiden määrä kasvoi vuosina 2010-12 peräti 120 prosentilla, samaan aikaan kun palveluiden rahoitusta saksittiin 75 prosentilla.

Vakavasta masennuksesta kärsivien määrä kasvoi vuosien 2008-2011 välillä 2,5-kertaiseksi. Itsemurhayritysten määrä kasvoi vuosien 2009-2011 välillä 36 prosenttia. Itsemurhien määrä kasvoi vuosien 2007-2011 välillä 45 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)