Verkkouutiset

Kreikkalaiset äänestäneet maansa tulevaisuudesta

Kreikassa on sunnuntaina äänestetty siitä, hyväksyykö maa ulkomaisten lainanantajien ehdot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikassa on äänestetty vilkkaasti maan tukipaketin ehtojen hyväksymisestä. Kreikan entinen lainaohjelma meni umpeen tiistaina ja Kreikan pankit ovat olleet suljettuina maanantaista.

Oikeus kansanäänestykseen osallistumiseen on 9,9 miljoonalla kreikkalaisella. The Guardianin mukaan Kreikan ulkopuolella elävien kreikkalaisten on tultava Kreikkaan suorittamaan äänestys, jos he haluavat äänensä laskettavan.

Tietojen mukaan ulkomailta onkin tullut runsaasti Kreikan ulkopuolella asuneita kreikkalaisia takaisin kotimaahansa äänestystä varten. On arvioitu, että suurin osa ulkomailta tulleista kreikkalaisista äänestäisi ehtojen hyväksymisen puolesta.

Äänestyspaikat ovat Kreikassa auki aamuseitsemästä iltaseitsemään. Tulosten odotetaan tulevan tänään sunnuntaina illalla.

Gallupien mukaan kreikkalaiset ovat jakautuneet kahtia äänestyksen suhteen ja Kreikassa on ollut massiivisia mielenosoituksia sekä ehtojen hyväksymistä vastaan, että niiden puolesta.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on kehottanut kreikkalaisia äänestämään ehtojen hyväksymistä vastaan. Ne, jotka kannattavat ehtojen hyväksymistä, ovat sitä mieltä, että ehtoja vastaan äänestäminen tarkoittaisi eurosta eroamista.

Vaikka mielipide ehtojen hyväksymisestä jakaakin kreikkalaiset kahteen leiriin, kyselyiden mukaan suurin osa, kolme neljäsosaa kreikkalaisista, on silti halukas pysymään eurossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)