Verkkouutiset

Kreikan pääministeri soitti Merkelille: Antakaa rahaa

Kreikan pääministeri on soittanut Saksan liittokanslerille Angela Merkelille ja pyytänyt kiireellisesti apua, kertoo saksalaislehti Bild.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lehden tietojen mukaan Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras soitti sunnuntai-iltana sekä Angela Merkelille että euroryhmän puheenjohtajalle Jeroen Dijsselbloemille.

Bildin mukaan puhelyn syy oli se, että Kreikalta ovat rahat loppuneet ja maksukyvyttömyys uhkaa tämän tai ensi viikon aikana.

– Nyt palaa ja heillä ei ole enää tippaakaan vettä tulipalon sammuttamiseksi. Tilanne on enemmän kuin dramaattinen, nimettömänä pysyttelevä EU-diplomaatti kuvasi tilannetta Bildille.

Lähteen mukaan ei ole selvää, pystyykö valtio huolehtimaan palkkojen ja eläkkeiden maksusta.

Kreikan tukiohjelman jatkumisen edellytyksenä on, että maa jatkaa sovittuja uudistuksia.

Tänään jatkuvat viralliset neuvottelut Euroopan unionin ja Kreikan välillä tukiohjelman jatkosta. Euroryhmän eli euromaiden valtiovarainministereiden on määrä kokoontua seuraavan kerran käsittelemään Kreikan tilannetta vasta 11. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)