Verkkouutiset

Kreationismi pannaan brittikouluissa

Kreationismia ei saa enää opettaa tieteenä Britannian julkisissa kouluissa ja muissa oppilaitoksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Kaikkien oppilaitosten ja vapaiden koulujen tulee tarjota laaja-alainen ja tasapainoinen opetussuunnitelma ja joka tapauksessa estää kreationismin opettaminen tieteellisenä teoriana”, brittihallituksen julkaisemissa ohjeissa todetaan.

Britanniassa on jo pitkään väännetty kättä siitä, sisältyykö julkisrahoitteisten niin kutsuttujen vapaiden koulujen oikeuksiin mahdollisuus opettaa uskonnollisia teorioita osana tiedeopetusta.

Politics-uutissivuston mukaan uudistus on suuri voitto maallistuneempaa opetusta ajaville.

Kreationismia voidaan edelleen opettaa osana uskonnonopetusta.

Koulujärjestelmä ja opetus ovat olleet Britanniassa tapetilla viime aikoina. Erityisesti keskustelua on herättänyt ”Troijan hevoseksi” ristityn suunnitelman paljastuminen.

Troijan hevonen on ääri-islamilaisen ryhmän väitetysti laatima ja osin toimeen panema suunnitelma muslimivoittoisten brittikoulujen johdon korvaamisesta islamisteilla.

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan islamistit pyrkivät soluttamaan väkeä kouluihin ja sitten muokkaamaan niiden toimintaa ja opetusta paremmin tiukkaa Islamin tulkintaa vastaaviksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)