Verkkouutiset

Putin: ”Otan Kiovan kahdessa viikossa, jos haluan”

Paitsi Itä-ukrainan taistelut, myös äänenpainot Ukrainan kriisin yhteydessä kiihtyvät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaiset ja italialaiset lehdet kertovat, että Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi uhannut puhelimessa EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barrosolle valtaavansa Kiovan.

EU:n huippukokouksessa Barroson kerrotaan kyselleen Putinilta venäläisjoukoista Ukrainassa, jolloin Putinilla oli kiihtynyt vastaus:

– Ongelma ei ole se. Jos haluan, otan Kiovan kahdessa viikossa, jos haluan, kertoo sanomalehti La Repubblica Putinin vastanneen.

Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel oli kokouksessa tiukkana. Liittokanslerin mukaan ”Putinin arvaamattomuudella ei ole enää rajoja”.

Britannian pääministeri David Cameron puolestaan varoitteli lehden mukaan uudesta Münchenistä. Vuonna 1938 länsivallat myivät Tshekkoslovakian natsi-Saksalle Münchenin sopimuksessa liennytyksen nimissä. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja hieman yli vuotta myöhemmin alkoi toinen maailmansota.

– Hän (Putin) on jo ottanut Krimin. Emme voi sallia, että hän ottaa koko Ukrainan. On riskinä, että teemme saman virheen kuin Münchenissä 1938. Emme tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi, La Repubblica kertoo Cameronin sanoneen.

Maailmansodan syttymiseen viittasi yleisradioyhtiö RAI:n mukaan myös Puolan pääministeri, tuleva EU:n presidentti Donald Tusk maanantaina.

– Syyskuu 1939 ei saa toistua Ukrainassa. Meidän on otettava opiksemme traagisesta syyskuusta ja toisen maailmansodan vuosista, Tusk sanoi Gdanskissa, jonka pommituksella Saksan hyökkäys Puolaan alkoi 75 vuotta sitten.

Liettuan presidentti Dalia Grybauskaiten mukaan ”Venäjä on aloittanut sodan Eurooppaa vastaan lähettämällä joukkoja Itä-Ukrainaan” ja vaati Ukrainalle EU-mailta sotilaallista tukea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)