Verkkouutiset

Kohupuolue julkaisi ohjelmansa: Käännämme yhteiskunnan islamisaation

Hollannin populistinen Vapauspuolue haluaa sulkea moskeijoita ja kieltää koraanin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hollannin kohutun Vapauspuolueen puheenjohtaja Geert Wilders on julkaissut manifestin, jossa hän linjaa puolueensa viisivuotissuunnitelman Hollannin ensi vuoden maaliskuun parlamenttivaaleja varten.

Vapauspuolueesta voi tulla elokuussa tehdyn IPSOS:n mielipidemittauksen mukaan Hollannin parlamentin suurin puolue 25–30 paikalla. Puolue ei kuitenkaan mitä todennäköisimmin pääse kiinni vallankahvaan, koska se ei onnistu saamaan koalitiokumppaneita.

Asiasta uutisoivan Politicon mukaan maahanmuuttoa vastustava ja eurokriittinen populistipuolue haluaa ”kääntää Hollannin yhteiskunnan islamisaation”.

Wildersin mukaan puolue haluaa muun muassa sulkea moskeijoita ja islamilaisia kouluja, lisätä rajamuodollisuuksia, kieltää koraanin ja sulkea vastaanottokeskuksia. Wilders haluaisi myös kieltää muslimien maahanmuuton.

Vapauspuolue tukee myös Brexit-tyylistä kansanäänestystä Hollannin EU-jäsenyydestä.

Hollannin vihreiden puheenjohtaja Jesse Klaver pilkkasi Wildersin vain yhden sivun mittaista suunnitelmaa Twitterissä. Klaverin julkaisemalla videolla ehdotetaan, että Wildersin tulisi hankkiutua eroon kaikista ”vasemmistolaisista harrastuksista”. Klaver viittaa oikeistopopulistien kantoihin kehitysavusta ja kulttuurin rahoittamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)