Verkkouutiset

Mainoksia tehtailtiin Vladimir Putinille: Näin lähipiiri manipuloi presidentin tukemaan Sotshin olympialaisia

Vladimir Putin jouduttiin suostuttelemaan erikoisella mainoskampanjalla Sotshin olympiakisojen taakse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ollut alkuun halukas antamaan tukeaan Venäjän Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisille, Mihail Zygar kertoo Guardianille.

Venäläistoimittajan ja kirjailijan sisäpiirin lähde Kremlissä paljastaa, että presidentin lehdistöavustaja Dmitri Peskov joutui järjestämään olympialaisille myönteisen mainoskampanjan, joka oli suunnattu itse presidentille.

Putinin autosaattueen tavallisesti Moskovassa käyttämän reitin varrella oleviin mainostauluihin laitettiin presidenttiä varten olympialaisia tukevia mainoksia. Zygarin mukaan Putinia varten tuotettuja radiomainoksia soitettiin sellaisina aikoina, kun presidentin tiedettiin kuuntelevan radiota autossaan.

Zygar kertoo, ettei Dmitri Peskov ole kiistänyt väitteitä.

– Joskus joudumme käyttämään konstikkaita toimintatapoja, Peskov vastasi Zygarin mukaan, kun häneltä kysyttiin asiasta.

Vladimir Putin antoi lopulta tukensa kisoille. Niistä tuli kokonaisuudessaan maailmanhistorian kalleimmat. Lopullinen hintalappu paisui kymmeniin miljardeihin euroihin.

Zygar on kirjoittanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiristä paljastuskirjan Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia (Otava). Se ilmestyi Suomessa keväällä. Verkkouutiset on kertonut lukuisiin Venäjän eliitin sisäpiiriläisten haastatteluihin perustuvasta kirjasta ja sen paljastuksista aiemmin muun muassa tässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)